fbpx fbq('track', 'ViewContent'); fbq('track', 'AddToCart'); fbq('track', 'Search');

Persbericht – Oceans of Infinity

ALBUM RELEASE:

Zaterdag 8 december 2013 komt het 6e album uit van:

FUTUREWORLD ORCHESTRA – “OCEANS OF INFINITY”

Sleeve - Oceans of Infinity (686x686pix-72dpi)

Dit album bestaat grotendeels uit instrumentale muziek die gecomponeerd is voor een Tv-serie en DVD handelend over de avontuurlijke zeereizen van de bekende Nederlandse zeezeiler Henk de Velde. De serie is eerder te zien geweest bij o.a. RTV Oost en is op DVD verschenen onder de titel: “The Never Ending Voyage”.
Robert Pot (Futureworld Orchestra) heeft zich laten inspireren door de ruwe beelden die hij vooraf heeft kunnen zien. Bij het produceren van de tracks heeft hij zoveel mogelijk authentieke geluiden en stemmen gebruikt, waardoor de vele verschillende sferen van de beelden extra worden versterkt.
Het album zal verschijnen op het eigen label (Websongs) van Robert ’s muziek productie maatschappij Goose Pimples Music en zal uitsluitend als digitale download beschikbaar komen. Artwork is door Robert vervaardigd.
Met de release van het nieuwste album van Futureworld Orchestra is meteen de nieuwe website online gegaan. Naast de moderne vormgeving zijn nu ook alle muziekwerken rechtstreeks te downloaden., waardoor Futureworld Orchestra volledig onafhankelijk is geworden van derden, iets wat Robert als bijzonder prettig ervaart.
Robert: “Deze onafhankelijkheid stelt mij in staat om muziek te produceren zonder daarbij concessies te moeten hoeven aan de commercie. Muziek maken zoals ik dat als musicus/producer voorsta, zonder dat platenmaatschappijen of uitgeverijen over mijn schouders mee moeten kijken.“
Met de release van dit album wordt tevens de eerste stap gezet voor een nieuwe toekomst voor Futureworld Orchestra. Robert zal de komende tijd verschillende muziekprojecten gaan realiseren waarbij vocalen een belangrijkere rol zullen gaan spelen dan voorheen.
Portrait Robert Pot/Futureworld OrchestraCV van Futureworld Orchestra/Robert Pot.
Robert is geboren in het Overijsselse Nijverdal. Vanaf zijn 14e jaar begon Robert een grote voorliefde te ontwikkelen voor synthesizers en symfonische rock muziek. Groepen als: “Genesis, Yes, Emerson, Lake & Palmer”, en later “Camel, Asia en UK”, werden zijn favorieten, waarbij Tony Banks, toetsenman van Genesis, zijn grootste inspirator werd.
Eind 1980 leerde Robert Gerto Heupink kennen die ook erg geïnteresseerd was in synthesizers en aanverwante muziek. Samen richtten ze “Future World Orchestra” op, waarmee zij diverse internationale successen zouden gaan boeken met nummers als: ”DESIRE” en “ROULETTE”. Mede door de economische malaise hield F.W.O in 1987 op met gezamenlijk muziek te produceren. Robert ontwikkelde zich echter solo verder als producer/songwriter en heeft nu diverse muziek albums uitgebracht en vele muziekwerken geschreven voor o.a. diverse TV- en audiovisuele producties.
Een hoogtepunt in Robert´s verdere muzikale carrière is zijn samenwerking met de broers Rob en Ferdi Bolland, dat in 1990 zijn weerslag vond in de realisatie van een uniek samenwerkingsproject: “Darwin – The Evolution”, een CD van internationale allure, niet in de laatste plaats door de medewerking van o.a.: Colin Blunstone, Ian Gillan, Falco, Barclay James Harvest, en Suzi Quattro.
Discografie Futureworld Orchestra:
In 2000 bracht Robert de instrumentale CD “THE HIDDEN FILES” uit op zijn eigen label: “Websongs”.
In 2009 is Robert verscheen de (fysieke) CD: “Futureworld Orchestra – REGENERATED”. Deze CD bevat bijna het hele oeuvre van F.W.O. uit de jaren 80, echter volledig opnieuw opgenomen.
In 2010 verscheen het album: “ORGANIZED” met daarop bekende en minder bekende werken van andere artiesten als: Focus, Tony Banks (Genesis) en klassiek componist Grieg.
In 2010 verscheen ook Volume 1 van de serie: “Greatest Synthesizer Hits” een album voortbordurend op “Organized” en met daarop dus eigen versies van bekende werken waaronder: Vangelis ‘s “Chariots of Fire” en “Children” van Robert Miles.
In 2012 bracht Robert het album: “PICTURES AT AN EXHIBITION” uit, een “gesynthetiseerde“ interpretatie van een van de meest bekende werken van klassiek componist Modest Mussorgsky.
In 2013: “OCEANS OF INFINITY”!

 

Foto’s op deze pagina mogen gepubliceerd worden. Bronvermelding: Goose Pimples Music

Meer info: pers@futureworldorchestra.com

Leave a Comment