fbpx fbq('track', 'ViewContent'); fbq('track', 'AddToCart'); fbq('track', 'Search');

FWO – Terug voor de toekomst

  • Na een periode van relatieve rust is FUTUREWORLD ORCHESTRA nu “terug  voor de toekomst”.
  • Na de opsplitsing van Futureworld Orchestra in 1985, ging Robert door met het componeren en produceren van muziek voor “FWO”. Inmiddels heeft Robert vele tunes geproduceerd voor een variëteit aan media, waaronder de meeste voor TV Oost, de regionale zender voor Overijssel. 1 Van de hoogtepunten van “de nieuwe” FO was de release in 2010 van het album “REGENERATED”, die uitsluitend heropgenomen tracks uit de jaren 80 bevatte waaronder de Europese hitsingle “DESIRE” en het instrumentale “ROULETTE”. Recentelijk heeft Robert 2 nieuwe CD-albums uitgebracht, “PICTURES AT AN EXHIBITION” (componist Mussorgsky) en het album “OCEANS OF INFINITY” die meest instrumentale muziekwerkjes bevat waarvan enkel zijn geproduceerd voor een Tv-serie en een DVD (titel: “The never ending voyage”) handelend over 1 van de vele zeereizen die de bekende Nederlandse zeezeiler Henk de Velde maakte.De release van beide albums markeert het einde van “old school” Futureworld Orchestra, want op dit moment werkt Robert al aan een serie nieuwe producties met Futureworld Orchestra, waarbij een geheel eigentijdse weg wordt ingeslagen en achterlatend de beroemde sound van de jaren 80. De sound van de nieuwe Futureworld Orchestra zal aanzienlijke moderner zijn en zullen meer gastvocalisten mee gaan werken aan diverse producties.Robert: “ Toen ik startte met Futureworld Orchestra begin jaren 80 zag ik het FWO altijd al als een “echt orkest” die naast eigen instrumentale werken ook werken ging uitvoeren met gastvocalisten. Hierbij kun je denken aan soortgelijke projecten als Alan Parsons en Jeff Wayne (War of the Worlds). Samenwerken met verschillende vocalisten en instrumentalisten aan evenzeer verschillende muziekprojecten, dat is wat ik altijd al graag heb gewild. Deze brede muzikale aspiraties had ik al bij de conceptie van Futureworld Orchestra, begin jaren 80. Nog steeds ben ik erg gemotiveerd om te gaan werken aan nieuw producties. Technische (muziek) ontwikkelingen vandaag de dag zijn zo ongelooflijk fantastisch dat ik gewoon geen afstand kan nemen van iets wat ik eigenlijk al mijn hele leven het liefst heb gedaan (naast vliegen) het creëren van nieuwe muziek en muziekprojecten.“Met de release van dit persbericht is ook de gloednieuwe website, https://www.futureworldorchestra.com online gegaan. De grafische interface is geheel vernieuwd en aangepast aan de moderne hedendaagse tijd. Naast de geheel nieuwe vormgeving is ook de interactiviteit behoorlijk verhoogd. Zo kunnen bezoekers nu niet alleen berichten achterlaten maar kan nu ook alle muziek rechtstreeks vanaf de site downloaden. De catalogus van Futureworld Orchestra bestaat uit 7 CD’s waarin inbegrepen het verzamel album “ANTHOLOGY 2”.
  • Robert: “Binnen de fan-hub zal meer en meer “obscuur” materiaal beschikbaar komen, waaronder nooit eerder uitgebrachte muziek en artwork.  Over dat laatste gesproken, artwork heb ik altijd erg belangrijk gevonden. Zo heb ik destijds al op mijn eigen primitieve wijze bijgedragen aan de vormgeving van hoesje van de single “Desire” door de foto’s zelf te maken en de vormgeving te ontwerpen.”Futureworld Orchestra staat aan de vooravond van nieuwe releases, een hernieuwde carrière van Robert die nu als artiest geheel onafhankelijk is geworden commerciële partijen als platenmaatschappijen, uitgevers etc.
  • Robert: “Voor mij is internet een zege. Het maakt artiesten volledig vrij van invloeden van buitenaf. Futureworld Orchestra is puurder dan ooit. Onafhankelijkheid en vrij. Persoonlijk met een sterke eigen identiteit. Sterk genoeg om een nieuwe succesvolle toekomst wellicht?”Futureworld Orchestra ……..” terug voor de toekomst”!

  • Portrait Robert Pot/Futureworld Orchestra

    Pers verzoeken: pers@futureworldorchestra.com

Leave a Comment